دانشگاه بناب با هدف ترویج و فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی، دوره اقتصاد مقاومتی ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه بناب و کارکنان ادارات تامین اجتماعی استان آذربایجان شرقی برگزار کرد.
دانشگاه بناب با هدف ترویج و فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی، دوره اقتصاد مقاومتی ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه بناب و کارکنان ادارات تامین اجتماعی استان آذربایجان شرقی برگزار کرد .
به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه بناب، در ادامه سلسله آموزشهای ضمن خدمت کارکنان دولت، دوره اقتصاد مقاومتی ویژه اساتید و کارکنان دانشگاه بناب و کارکنان ادارات تامین اجتماعی استان اذربایجان شرقی، در سالن کنفرانس علامه طباطبایی دانشگاه برگزار شد .
در این دورهها که با همکاری دانشگاه بناب و سازمان تامین اجتماعی استان آذربایجانشرقی برگزار شد، شرکت کنندگان این دوره به مدت 4 اعت آموزشهای لازم را دیدند و این آموزش به سابقه ضمن خدمت آنها افزوده شد .
دکتر علی حاجی بدلی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بناب در ابتدای مراسم ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان، به تشریح اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: هدف از برگزاری این طرح، توجه به منویات مقام معظم رهبری در حوزه حمایت از تولیدات ملی و فرهنگ سازی استفاده از کالای ایرانی طرحریزی شده است.
دکتر حاجی بدلی با اشاره به اینکه مردمی کردن اقتصاد، حمایت از تولید و مدیریت منابع ارزی، ارکان اقتصاد مقاومتی را تقویت میکند، یادآور شد: مردمی کردن اقتصاد، حمایت از تولید و مدیریت منابع ارزی، ارکان اقتصاد مقاومتی را تقویت میکند .
وی با بیان اینکه تجاریسازی علم، مبارزه با قاچاق، اصالت تولید محوری، نهادینهسازی فرهنگ خرید محصول ایرانی و ضرورتهای بقای تولید از جمله موارد عملیاتی شدن تولید ملی است، با تشریح برخی عوامل موفقیت برای دستیابی به توسعه افزود: رشد تولید ملی بالا، تحول در ترکیب صادرات، نرخ ارز، کوچک کردن دولت ها و آزادسازی تجاری از جمله عوامل موفقیت در رسیدن به توسعه است .
جعفر سمساری، مدیر کل تأمین اجتماعی استان آذربایجانشرقی در این کارگاه با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی در سه حوزه بیمه ای، درمانی و اقتصادی فعالیت می نماید، اذعان کرد، سازمان تأمین اجتماعی نهادی عمومی غیر دولتی است که منابع آن از طریق وصول حق بیمه و سود ناشی از سرمایه گذاری تأمین می گردد.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان آذربایجانشرقی، با تأکید بر اینکه تأمین اجتماعی عامل و زیرساخت توسعه در جامعه است، افزود محصول نهایی تأمین اجتماعی ایجاد امید و امنیت خاطر بین نیروهای مولد کشور است که با هدف برقراری عدالت اجتماعی محقق می گردد.
سمساری با اشاره به گستره سازمان تأمین اجتماعی در استان، تعداد شعب فعال استان را 28 واحد اعلام کرده و افزود یکپارچگی حوزه بیمه ای و درمان نقطه قوتی برای سازمان است که موجب جذابیت آن برای مخاطبین گردیده است.
وی تغییر ساختار جمعیتی و کاهش نسبت حمایت ( تعداد بیمه شدگان به مستمری بگیران) از رقم 32 در سال 57 به عدد 6/4در سال 93 را چالشی برای سازمان تأمین اجتماعی دانسته و تصریح کرد محدودیت منابع سازمان، توجه بیش از پیش بر مدیریت منابع و مصارف سازمان و تعریف منابع جدید درآمدی و تحت پوشش قرار دادن گروه های بیمه ای را ضروری می نماید.
سمساری گفت: دستیابی به منابع مالی مقاوم و تاب آور در برابر نوسانات اقتصادی و اجتماعی جهت ایفای تعهدات بین النسلی در سازمان تأمین اجتماعی با توجه به اصل سه جانبه گرایی و استفاده از فناوری های نوین دانش بنیان و پیش بینی پذیری قوانین ومقررات، از اصول حاکم بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حوزه تامین اجتماعی است که با هدف استحکام تعادل مالی و حفظ و ارتقاء ارزش ذخایر و کارآمد نمودن ساختار مورد توجه قرار گرفته است .
قرائی، مشاور معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی نیز در این کارگاه آموزشی، با اشاره به نقش بی بدیل دانشگاه و دانشجویان در ارتقای سطح فرهنگ جامعه و ایجاد و بهبود فضای کسب و کار، سازمان تأمین اجتماعی را جزئی از نظام تأمین اجتماعی دانسته و تصریح کرد سازمان تأمین اجتماعی سازمانی مستقل و خودگردان است که بدون اتکاء به منابع دولتی مدیریت می شود و لیکن تحمیل قوانین و مقررات دستوری بر آن، موجب تضییع حقوق صاحبان دارائیها و منابع آن که همانا بیمه شدگان و مستمری بگیران می باشد، شده و سازمان را با چالشهای جدی مواجه خواهد نمود.
قرائی اقتصاد مقاومتی را به معنای کاهش وابستگی حداکثری به منابع خارجی و اقتصادهای دیگر به حداقل ممکن دانسته و با تأکید بر اینکه کنترل ریسک در فضای اقتصادی در جهت بهبود فضای کسب و کار بسیار حائز اهمیت است، اذعان داشت سازمان تأمین اجتماعی به جهت تأمین امنیت و آرامش خاطر نیروی کار، کنترل ریسک را در جامعه بر عهده دارد.
مشاور معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی، التزام به قانون را از عوامل توسعه و پیشرفت جوامع دانسته و تصریح کرد فرار بیمه ای و بهره مندی من غیر حق از انواع حمایتها و تعهدات سازمان نمونه هایی از عدم رعایت قانون است که سازمان را در جهت تأمین منابع و ارائه خدمات دچار مشکل نموده و ضرورت دارد فرهنگسازی لازم در این خصوص و موارد مشابه صورت گیرد.
دکتر بوغداچی، مدرس اقتصاد، در این کارگاه با ارائه تعاریفی از اقتصاد و تشریح سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، محصول سازمان تأمین اجتماعی را خدماتی دانست که در حوزه عمومی موجب ایجاد امنیت اجتماعی می شود و افزود لازمه تولید وتحقق این محصول تأمین منابع پایدار می باشد.
دکتر بوغداچی با اشاره به تحمیل قوانین ومصوبات دستوری بر سازمان تأمین اجتماعی که بیشتر جنبه حمایتی داشته اند، گفت: الگوها و شرایط ایران در منطقه منحصر به فرد است و بایستی شرایط مقابله با بحران را در آن پیش بینی کرد، اما متأسفانه انچنان که باید اقدام اجرایی مؤثر صورت نگرفته و عدالت مورد نظر در سیاستهای اقتصاد مقاومتی به معنای از بین بردن شکاف درآمدی در جامعه از طریق توزیع مجدد درآمدها نیز به جهت اجرای ناصحیح و دید حمایتی به سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بخشی از نظام تأمین اجتماعی مغفول بوده است.
در پایان این کارگاه آقایان سمساری، قرائی و بوغداچی با حضور در پنل پرسش و پاسخ، به سئوالات حاضرین در خصوص رویکرد و نقش سازمان تأمین اجتماعی در تحقق اقتصاد مقاومتی پاسخ دادند.
گزارش تصویری؛