تاریخ : شنبه 29 آذر 1393

مراسم وحدت حوزه و دانشگاه با حضور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در دانشگاه بناب برگزار شد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بر اجرایی شدن سند اسلامی کردن دانشگاه ها به عنوان مطالبه حوزویان و دانشگاهیان تاکید کرد.
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه بناب،  نشست مشترک حوزویان و دانشگاهیان بناب در سالن علامه طباطبایی دانشگاه بناب برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر مجتبی عباسیان ریاست دانشگاه بناب ضمن خیر مقدم به دانشگاهیان و حوزویان معزز با اشاره به موقعیت شهرستان بناب گفت: علیرغم اینکه شهرستان بناب به لحاظ وسعت، کوچکترین شهرستان استان آذربایجایجان شرقی می باشد ولی از قابلیت و پتانسیل های موجود، این شهرستان را به یکی از شهرستانهای مهم استان تبدیل کرده است .
وی با بیان اینکه هم اکنون 12 هزار دانشجو در دانشگاههای مختلف بناب مشغول به تحصیل می باشند، افزود دانشگاه بناب یکی از 6 دانشگاه سراسری استان آذربایجان شرقی می باشد که هم اکنون دارای 24 رشته تحصیلی در مقاطع مختلف اعم از دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی بوده و 2500 دانشجو در آن تحصیل میکنند.
در ادامه دکتر محمد مهدی زاهدی ضمن
 اشاره بر لزوم توجه به مباحث فرهنگی در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: توجه به سند اسلامی شدن دانشگاه ها باید در اولویت قرار گیرد به طوری که خروجی کار کسانی باشند که دلسوز مردم بوده و منافع ملی را بر منافع شخصی و گروهی ترجیح دهند و بتوانند در جهت آرمان های نظام حرکت کنند.
دکتر زاهدی در خصوص اجرای هر چه سریعتر سند اسلامی شدن دانشگاه ها و نقش آن در وحدت و همگرایی حوزه و دانشگاه گفت : همه دستگاه ها و نهادها باید دست به دست همدیگر داده و با اجرایی کردن سند اسلامی شدن دانشگاهها که مدنظر رهبری معظم انقلاب است زمینه تحول بزرگ در اهداف نهایی دو نهاد مقدس حوزه و دانشگاه که همان تعالی و پیشرفت و سعادت نظام و بشریت است را فراهم بیاورند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این مطلب که دو نهاد مقدس حوزه و دانشگاه همواره به یکدیگر نیاز داشته و اصلاح آنها موجب اصلاح ملت های می شود گفت: اگر این دو نهاد آرمان ، هدف و چشم انداز مشترک داشته باشند و برای رسیدن به آن اهداف همدیگر را یاری کرده و نواقص یکدیگر را برطرف کنند آن وقت سرنوشت رشد و تعالی بشریت به دست آنها رقم می خورد.
دکتر محمد مهدی زاهدی اظهار کرد: ما به حضور پررنگ دین در همه عرصه های علمی نیاز داریم و از طرفی حوزه علمیه هم باید باور کند که دانشگاه توان تولید علم را بیش از توان حوزه از نظر ظاهری داشته و راه و رسم انتشار مستندات علمی را در محیط دانشگاه ها به خوبی رقم زده است.
وی در عین حال اذعان کرد: البته باید قبول کنیم که دانشگاه ها در حوزه علوم انسانی ضعیف عمل کرده اند و اکنون بهتر است به علوم انسانی بومی منتشر شده در طول تاریخ که علما و دانشمندان ما در این زمینه خوش درخشیده اند بپردازیم.
وی در ادامه با تقدیر از گام های خوب شورای مدیریت حوزه های علمیه و شورای عالی انقلاب اسلامی در جهت تحکیم و تقویت وحدت حوزه و دانشگاه گفت: اعتبارسنجی مدارک حوزوی بر اساس سطوح مختلف تحصیلی ، ایجاد شورای گسترش علوم در حوزه های علمیه به موازات وزارت های علوم و بهداشت ، حضور استادان معارف حوزه در دانشگاه ها و ارتباطات آکادمیک برخی حوزویان و دانشگاهیان باعث نزدیکی این دو قشر به همدیگر شده اما کافی نیست.
دکتر محمد مهدی زاهدی همچنین با انتقاد از کم کاری حوزه ها و دانشگاه ها در راستای تحقق عملی سند اسلامی شدن دانشگاه ها گفت: خیلی از مشکلات فعلی کشور به این دلیل است که همکاری و تعامل حوزه و دانشگاه در زمینه های سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی و هنری کمرنگ است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: ما از حوزه های علمیه گلایه داریم چون آنطور که باید در همه زمینه ها به میدان کار بیاید نیامده است.
در این مراسم  دکتر احمد امیری به نمایندگی از اساتید دانشگاه های بناب و حجت الاسلام ناصر اصغری به نمایندگی از اساتید حوزه علمیه به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در زمینه راهکارهای تقویت وحدت حوزه و دانشگاه پرداختند.

• در شنبه 29 آذر 1393
  • توسط روابط عمومی