به گزارش روابط عمومی دانشگاه بناب؛ دکتر کریم عباسیان به مناسبت هفته پژوهش پیامی صادر کرد؛ در متن پیام آمده است:
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بناب؛ دکتر کریم عباسیان به مناسبت هفته پژوهش پیامی صادر کرد؛ در متن پیام آمده است:
بسمه تعالی
تجاری سازی علم و تولید ثروت از یافته های علمی و رفع نیاز جامعه از طریق ارتباط دانشگاه و صنعت و تبدیل فکر و اندیشه به محصولات تجاری از تکالیف مهم پژوهشگران دستگاههای پژوهشی و فناوری محسوب می گردد
مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
در قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور، قانون برنامه ششم توسعه و نقشه جامع علمی کشور، ضوابط مختلفی برای حمایت از ارتباط صنعت و دانشگاه تصویب شده است؛ و باید دیگر قوانین مکمل و مناسب برای تسهیل ارتباط دانشگاهها با صنایع و رشد شرکتهای دانش بنیان به تصویب رسیده و نظارت کافی بر اجرای قوانین مصوب صورت پذیرد تا از توان تخصصی دانشگاهها و کمبودها و ضعفهای فناوری صنایع بهعنوان دو بال ظرفیت توسعه پژوهش و فناوری کشور و توسعهی ارتباط دانشگاه با صنعت استفاده شود و این ظرفیت بزرگ باید در راستای مشکلات کشور مثل بحران آب، آلودگی محیط زیست و مشکلات اقتصادی قرار گیرد.
در امور آموزشی و پژوهشی باید استانداردها را تعریف کرد و فرآیند اعطای این استاندارد باید توسط دانشگاهها با الگو قراردادن کشورهای پیشرو و موفق و بومیسازی استانداردهای آنها در اولویت قرارگیرد. زنجیره ارتباط دانشگاه و صنعت یک زنجیرهای چندمولفه ای است و باید همه قسمتهای این زنجیره بهم پیوسته به درستی کارکنند، تا نتیجه بخش باشند. برای نمونه، در همهی صنایع تولیدی کشور باید واحد تحقیق و توسعه راهاندازی شود. در دانشگاهها هم، همخوانی برنامهها و متون درسی با مقتضیات صنعت و بازار کار، ارتقاء مهارت تحقیقاتی از جمله ملزومات این زمینه هستند. همچنین، بهبود ساختار پژوهشی، افزایش توان علمی و رویکرد به فناوریهای نو از جمله راهکارها برای بهبود رابطه صنعت و دانشگاه است.
در چند سال اخیر، در مقایسه با گذشته، همکاری دانشگاهها با صنایع کشور بصورت قابل توجهی تقویت شده است؛ و وزارتخانه های دفاع، نفت، نیرو و صنعت به عنوان دستگاه
های اجرایی برتر با دانشگاه
ها همکاری پژوهشی و فناوری مینمایند.
که در این راستا در وزارتخانههای دفاع، نفت، نیرو و صنعت روشها و پروتکلهای مختلفی برای ارتباط با دانشگاهها جهت حل مشکلات پژوهشی و فناوری اولویتدار و حمایت از دانشگاههای رسالت محور متداول شدهاند. همکاران محترم هیئت علمی دانشگاه با عنایت به تخصص خویش میتوانند با این روشها و پروتکلها آشنا شده و با استفاده از حمایتها و زیرساختهای دانشگاه فعالیتهای پژوهشی و فناوری خود را توسعه دهند. برای مثال در وزارت نفت، مشارکت در طرحهای کلان انتقال فناوری، حضور در پروژههای پژوهشی، حضور در بخش تحقیق و توسعه، حضور در طرح خرید تجهیزات پرکاربرد از داخل کشور و حمایت از پایاننامههای مرتبط با نفت و گاز را مسیرهای همکاری دانشگاهها با وزارت نفت طرحهای اولویتدار هستند.
در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تسهیل مسیر ارتباط صنعت و دانشگاه طرح «توانمندسازی و توسعه اشتغال پایدار»، بنام طرح تاب وجود دارد. هدف اصلی این طرح ایجاد اشتغال پایدار از طریق توسعه دانش بنیان بنگاههای صنعتی، معدنی و تجاری موجود و جهتدهی بنگاههای صنعتی، معدنی و تجاری در مسیر دانشبنیان از طریق دانش فنی جدید و استفاده از فارغالتحصیلان دانشگاهی در تمامی مقاطع برای راهاندازی واحدهای تحقیق و توسعه از دیگر اهداف آن است. ضمنا طرح پسا دکتری صنعتی، فرصت مطالعاتی اساتید و دانشجویان دکتری در صنایع و طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهها از دیگر طرحهای ارتباط این وزارت با دانشگاههاست.
بنابراین، در راستای این سیاست ملی، زمینه مناسب برای فعالیتهای پژوهشی و فناوری دانشگاهها در حال شکلگیری است. دانشگاه نوپای بناب نیز باید رسالت خود در حوزهی پژوهش و فناوری را در منطقه، کشور و حتی در سطح بینالمللی بصورت شایسته پیگیری نماید.