تاریخ : چهارشنبه 8 دي 1400

ماهنامه خبری تحلیلی موسسه استنادی علوم ISC

جایگاه دانشگاه بناب بر اساس درصد مقالات چاپ شده در مجلات Q1 در سال 2020

در پی انتشار خبری در شماره 69 ماهنامه خبری تحلیلی موسسه استنادی علوم ISC در خصوص جایگاه و وضعیت موسسات و دانشگاههای ایران بر اساس درصد مقالات چاپ شده در مجلات Q1 در سال 2020 ، جایگاه دانشگاه بناب به عنوان دومین دانشگاه لیست مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
در پی انتشار خبری در شماره 69 ماهنامه خبری تحلیلی موسسه استنادی علوم ISC در خصوص جایگاه و وضعیت موسسات و دانشگاه های ایران بر اساس درصد مقالات چاپ شده در مجلات Q1 در سال 2020 ، جایگاه دانشگاه بناب به عنوان دومین دانشگاه لیست مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
داده های زیر بر اساس اعلام پایگاه incite (ارزیابی و تحلیل بهره وری دانشگاهها و موسسات علمی توسط ISI ) در تاریخ 04/10/1400 ( 25 دسامبر 2021) اعلام می گردد. بر اساس لیست اعلامی در این زمان در این پایگاه،  78 دانشگاه و موسسه آموزش عالی از ایران حضور دارند. ارزیابی های زیر در دو دوره دو ساله 2018 الی 2020 و 2016 الی 2018 انجام گردیده و مقایسه شده است.
بر اساس داده های وب آو ساینس این پایگاه در دوره بین سالهای 2018 الی 2020 ، دانشگاه بناب با ثبت 432 مستند علمی در بین دانشگاه های ایران رتبه 74 را دارا می باشد. در دوره مشابه سال 2016 الی 2018 نیز دانشگاه بناب با ثبت 269 مستند در همان جایگاه قرار دارد که نشان دهنده حفظ جایگاه این دانشگاه در همان تراز علیرغم چاپ حدوداً یک و شش دهم  برابری مستندات است که نشان دهنده برنامه ریزی این دانشگاه و سایر دانشگاه های ایران در حوزه های پژوهشی می باشد.
در دوره 2018 الی 2020 درصد مستندات چاپ شده در یک درصد برتر (Top 1%) تحقیقات دنیا بر اساس اعلام این پایگاه با 5.56% دانشگاه بناب در جایگاه سوم دانشگاه های ایران قرار دارد، در حالی که در دوره مشابه دو ساله قبلی این دانشگاه در رده بندی در بین 78 دانشگاه لیست شده در این پایگاه قرار نداشته است.
همچنین در دوره 2018 الی 2020 ، دانشگاه بناب در چاپ مقلات 10 درصد موضوعی (Top 10%) با 21.3% مستندات در جایگاه چهارم دانشگاه های ایران قرار دارد، در دوره دوساله مشابه نیز این دانشگاه با 17.84 % رتبه چهارم را در اختیار داشته است که توانسته جایگاه خود را حفظ نماید.
در دوره 2018 الی 2020 درصد مقالات پر استناد (Highly Cited Papers) این دانشگاه با 3.94 % جایگاه سوم دانشگاه های ایران می باشد که در دوره  مشابه بدون داشتن مقاله در رتبه انتهایی بوده است. همچنین از نظر تعداد مقالات با چاپ 17 مستند علمی در این دوره دانشگاه بناب از نظر تعداد نیز در بین دانشگاه های ایران رتبه 40 را در اختیار داشته است.
در این دوره تعداد مقالات چاپ شده این دانشگاه در چارک اول  Q1، 174 مستند علمی بوده که جایگاه دانشگاه بناب را از لحاظ تعداد در رتبه 66 کشوری نشان می دهد. از طرف دیگر درصد مقالات چاپ شده نسبت به کل مقالات با 46.52%  نشان از رتبه سوم این دانشگاه در بین دانشگاه های کشور است. در حالی که در دوره دو ساله قبلی محققان این دانشگاه با چاپ 74 مقاله در این چارک  با رتبه 65 حضور داشته اند. در حالی که در این دوره با 33.48% مستندات رتبه هفده ام را در اختیار داشته اند.
در خصوص همکاریهای بین الملی نیز که یکی از شاخص های مهم در ارتباط میان دانشگاهها و محققیق می باشد، دانشگاه بناب در دوره اخیر با 193 مقاله رتبه 68 کشوری را در اختیار دارد. از طرف دیگر این دانشگاه با 44.68% پروژه های تحقیقاتی با مشارکت جامعه جهانی جایگاه دوم مشارکت در تحقیقات را در بین دانشگاه های ایران دارا می باشد. در دوره مشابه نیز این دانشگاه دارای رتبه دوم بوده که نشان از درصد مشارکت بالای محققان این دانشگاه در طول سنوات اخیر دارد.
اطلاعات بدست آمده نشان از تلاش چشمگیر محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه بناب داشته و همچنین  سیاست گذاری های چند سال اخیر در این دانشگاه توانسته جایگاه علمی این دانشگاه را در بین دانشگاه های ایران از نظر کیفی متحول نموده و همچنین از نظر کمی نیز در مسیر رشد باشد.  لذا از تمام همکاران محترم که در راستای اعتلای این دانشگاه اسلامی تلاش می نمایند تقدیر و تشکر می گردد.

• در چهارشنبه 8 دي 1400